Dampede silderuller med peberrodscreme

Du skal bruge:

4 personer

400 g sildefileter
3 dl ylette, letmælksyoghurt e.l.
½ tsk sukker
3-4 spsk revet peberrod
3 spsk lager- el. vineddike
salt og peber

Tilbehør:
kogte grøntsager
kogte kartofler

Sådan gør du

  • Rør ylette med sukker og peberrod.
  • Smag til med salt og peber, og lad cremen trække 5-10 minutter.
  • Smag evt. til med mere peberrod. 


  • Klip finnerne af sildene, og klip fileterne over på midten, så du får to lange, smalle fileter ud af hver sild. 
  • Rul sildefileterne sammen, og hold dem fast med en tandstik. 
  • Kom eddike, 3 dl vand, 1 tsk salt og lidt stødt peber i en pande, og bring i kog. 
  • Læg sildene i panden, læg låg på, eller dæk med stanniol, og lad sildene simre i 2-3 minutter.

 

Servér sildene med peberrodscreme og kogte grøntsager og kartofler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28