Cremet tunsalat med skyr

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 dåser tun i vand
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. skyr
  • 1 tsk. sød fransk sennep
  • 3 stk. foråsløg
  • 0,5 peberfrugt
  • 1 tsk. røget paprika

Sådan gør du

1. Dræn tunen.

2. Rør mayonnaise, skyr og sennep sammen.

3. Tilsæt finthakkede forårsløg, peberfrugt og paprika.

4. Vend tunen i og smag til med citronskal, saft, salt og peber.

5. Lad det gerne trække en halv time før servering.

6. Anret brødet med salatblade og en halv avocado. Top tunsalaten med friskskårne urter.

Tip!

Man kan sagtens undlade enten mayonnaise eller skyr og blot bruge en af delene i større mængde. Hvis du ønsker at tilføje flere grøntsager, kan du supplere med majs eller ærter. Tunsalaten går også godt som fyld i pitabrød.

 

Venligst udlånt af Glyngøre

     

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28