4 personer
1 stor aubergine 2 spsk olivenolie 1 tsk revet citronskal 500 g brosmefilet uden skind og ben 6 tomater 1 spsk vineddike 1 håndfuld frisk basilikum 100 g feta 50 g sorte oliven
Tilbehør: Godt brød og evt. tzatziki
Sådan gør du
Skræl auberginen i tynde skiver på den lange led, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med lidt olie.
Brun auberginerne på begge sider under grillen i ovnen.
Læg et lag auberginer i en 1½ liters brødform (elller lign.) foret med køkkenfilm.
Læg brosmefileten oven på auberginerne, så den dækker. Skær evt. fileten til, så den passer. Drys med citronskal og salt. Læg resten af auberginerne oven på fisken.
Dæk med køkkenfilm, og læg fisken i pres, fx ved at lægge en uåbnet liter mælk ovenpå. Lad fisken ligge i pres et par timer i køleskabet.
Vend fisken ud på et skærebræt, og skær den i 4 stykker med en meget skarp kniv.
Læg forsigtigt fisken i et ildfast fad, og bag 15 min. i ovenen ved 200 grader.
Tomatsalsa:
Skær tomaterne i små tern. Bland dem med 1 spsk olie, eddike, salt, peber og hakket basilikum.
Fordel tomatsalsaen rundt om den færdigbagte fisk, smuldr fetaost over, og drys med oliven.
Brosmen er en torskefisk med en langstrakt og glat krop. Den minder om langen, men har en kraftigere krop. Snuden er kort og afrundet med en lang skægtråd ved undermunden. Ryg og gatfinne er sammenvoksede, og halefinnen er kun adskilt af et indhak. Den er generelt sølvgrå, men farverne kan variere. De unge fisk har ofte brede, gule tværbånd.
Kan blive op til 120 cm lang med en maksimal vægt på 30 kg. Den bliver sjældent mere end 90 cm lang og ca. 10 kg tung.
Levested:
Brosmen er en bundfisk og lever på mellem 20 og 1000 meters dybde på hårde og...