Blåmuslinger med pasta

Du skal bruge:

4 personer
  • 1 kg blåmuslinger

Grøntsager mm.:

  • 500 g fettuccine eller spaghetti
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 2 løg i små tern
  • 2 gulerødder i små tern
  • 1 fennikel i små tern
  • revet skal af ½ citron
  • ¼ tsk chiliflager
  • 2 dl hvidvin
  • ½ bundt hakket, bredbladet persille

Sådan gør du

Fisk:

  • Skyl muslingerne i koldt vand, og fjern evt. tråde.
  • Kassér muslinger med ituslået skal.
  • Sæt en stor gryde letsaltet vand over til pasta, og kog den 2 min. mindre, end angivet på pakken.

 

Grøntsager:

  • Varm olien op i en stor, tykbundet gryde, og sautér hvidløgene kort, uden at de bliver brune.
  • Tilsæt løg, gulerødder og fennikel, og sautér et par min.
  • Tilsæt muslinger, citronskal, chili og hvidvin, og kog i 5 min.
  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Dryp pasta af i en sigte, og bland sammen med muslingerne.
  • Varm hurtigt op, og smag til med salt og peber.
  • Drys med hakket persille.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28