Asiatisk inspireret omelet med rejer og frisk grønt

Du skal bruge:

4 personer

Sesamolie
2 fed hvidløg (finthakket)
4 forårsløg (i tynde skiver)
80g bønnespirer
Ca. 40g grønkål (finthakket)
4 dl kogte ris (evt. brune)
8 æg
1 spsk. sød chilisauce
2 spsk. soyasauce

Topping:
125g rejer
Forårsløg
Bønnespirer
Sesamfrø
Frisk koriander

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Klargør alle grøntsagerne.

Varm en pande op med sesamolie. Tilføj hvidløg, forårsløg, ris, bønnespirer og grønkål og lad det stege i nogle minutter ved høj varme.

Bland æg, sød chilisauce og soyasauce godt sammen i en skål.

Bland æggemassen med indholdet fra panden og hæld det i et ovnfast fad (medmindre din pande kan tåle at komme i ovnen).

Bag omeletten i ovnen i ca. 20 minutter eller til æggene har sat sig inde i midten.

Lad omeletten køle lidt af og top med frisk forårsløg, bønnespirer, rejer, sesamfrø og koriander.

Servér evt. med et stykke rugbrød.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28