Søtunge

Opskrifter med denne fisk

Ingen opskrifter med denne fisk

Kendetegn

 

Munden på søtungen er krum, og på hovedets underside findes et antal korte skægtråde. Farven på øjesiden er gulbrun/brungrå og ofte med få lyse pletter. Blindsiden er hvid, og skællene på denne side er hæftet i huden på en måde, der gør, at de kan rejse sig fremad. Dette betyder, at en tunge føles glat, når man stryger den fra hoved mod hale, men meget ru når man stryger den modsatte vej.


Levested:
Søtungen er udbredt i hele atlanten, lige fra Spanien til det nordlige Norge. Lever på blød bund fra få meter ned til ca. 150 meters dybde.

 

Føde: Søtungen lever af forskellige små bunddyr

 

Fangstmetode: Søtungen fanges ned trawl, garn eller snurrevod. Mindstemål er 24,5 cm. Fiskeriet er reguleret af kvoter.

 

Tilberedning: Spis søtunge stegt, dampet, pocheret eller bagt. Kødet er hvidt, fint og fast. Hoved og ben er særlig gode til fiskefond.

 

Sæson: Sæson i april, maj, juni, oktober og november

 

Ernæring og sundhed: Søtungen er en mager fisk. Den indeholder B-vitamin, n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28