Fisk på grill
Fisk er yderst velegnet til at grille. Med små tips er du sikker på at få et meget velsmagende resultat!
Når du griller fisk skal du være opmærksom på tilberedsningsmetoden. Tilberedningsmetoden afhænger af fiskekødets struktur. Brug gerne en dobbeltrist, når du griller fisk!
Dobbeltrist: Dobbeltristen er et godt redskab, når du griller fisk, da fisken nemt vendes med et enkelt greb. Fisk i filet, som nemt kan gå i stykker under tilberedningen, holdes fast med dobbeltristen.
Fisk i folie: Alle fileter af fisk kan nemt grilles i foliepakker, direkte på grillen. Hæld lidt soya på 1-2 stk. rødspættefileter, tilsæt revet ingefær, hvidløg og forårsløg, og luk foliepakkerne. Grill dem ca. 5 minutter på risten direkte over varmen/kullene. Uhm....!
Fiskepakkerne bliver også lækre med lidt hvidvin eller fløde, krydderurter og skiver af citron i stedet for soya.
Alubakke/alufolie: Kan med fordel anvendes, når du griller fisk. Smør med lidt olie, inden du lægger fisk, fiskeburger eller skaldyr på.
Blåmuslinger passer også godt til grillen. Skal kun grille få minutter under låg, indtil de åbner sig.
Velbekomme!
Thomas Rode
- Grill makrellen mand!
Så lang tid skal fisken have
Hold øje med din fisk, når den er på grillen! Så opnår du et perfekt og velsmagende resultat.
Grilltider:
Filetter eller andet fisk med fast kød:
Tykkelse 10-15 mm: 3-4 minutter direkte på grillresten
Tykkelse 15-25 mm: 5-6 minutter direkte på grillresten
Tykkelse 25-35 mm: 7-8 minutter direkte på grillresten
Fiskestykker på spyd:
4-5 min. direkte på grillen, afhængigt af størrelse
Hele fisk - afhængigt af størrelsen:
Op til 500 g: 10-15 minutter på indirekte grill
500-1500 g: 15-20 minutter på indirekte grill
1500-2500 g: 25-30 minutter på indirekte grill
Kilde: Skagenfood