Tunmousse med appelsinsalat

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 ds. tun i vand
  • ½ salatløg
  • 2 spsk. creme fraiche 38%
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. friskhakket dild
  • Salt og peber
  • 2 blade husblas
  • 1/2 citron Saft af citron
  • 25 g pistacienødder
  • 12 grønne asparges
  • 2 appelsiner
  • 150 g store flotte rejer
  • Frisk kørvel

Sådan gør du

  • Tun drænes for vand og kommes i en blender eller en foodprocessor sammen med hakket løg, creme fraiche, mayonnaise og dild. Blendes til en ensartet masse og smages til med salt og peber.

  • Husblas udblødes i vand, kommes i en lille kasserolle eller vandbad med det væske, der følger med og smeltes ved lav varme. Citronsaften røres i, og det hældes i tunmassen, mens der blendes yderligere.

  • Find en passende form og smør den med olie. Gerne en silikoneform, som er let at få moussen ud af. Fyld moussen i formen, dæk den til og sæt den på køl minimum 2 timer, og meget gerne 3-4 timer, så den kan sætte sig.

  • Knæk bunden af de grønne asparges, skær dem i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge 4-5 minutter, hvorefter de drænes og afkøles.

  • Skær skrællen af appelsinerne og skær fine filetter ud.

  • Tag den færdigsatte mousse ud af formen og anret med grofthakkede pistacienødder samt en frisk salat af asparges, rejer, appelsinfileter og kørvel til.

 

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28