Tun drænes for vand og kommes i en blender eller en foodprocessor sammen med hakket løg, creme fraiche, mayonnaise og dild. Blendes til en ensartet masse og smages til med salt og peber.
Husblas udblødes i vand, kommes i en lille kasserolle eller vandbad med det væske, der følger med og smeltes ved lav varme. Citronsaften røres i, og det hældes i tunmassen, mens der blendes yderligere.
Find en passende form og smør den med olie. Gerne en silikoneform, som er let at få moussen ud af. Fyld moussen i formen, dæk den til og sæt den på køl minimum 2 timer, og meget gerne 3-4 timer, så den kan sætte sig.
Knæk bunden af de grønne asparges, skær dem i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand og lad dem ligge 4-5 minutter, hvorefter de drænes og afkøles.
Skær skrællen af appelsinerne og skær fine filetter ud.
Tag den færdigsatte mousse ud af formen og anret med grofthakkede pistacienødder samt en frisk salat af asparges, rejer, appelsinfileter og kørvel til.
Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.