Torsk med valnødder i appelsinsauce

Du skal bruge:

4 personer

4 appelsiner
1 spsk olivenolie
500-600 g torskefilet uden skind
2 dl fløde
50 g valnødder

Sådan gør du

  • Skær skrællen af to appelsiner, og skær appelsinkødet i tern.
  • Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
  • Varm olien op på en pande.
  • Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden, og steg dem til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt appelsinsaft, appelsintern og fløde, og lad retten simre i 4-5 min.
  • Pynt retten med valnødder.

Tip! Servér med aspargeskartofler og grøn salat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28