4 personer
600 g torsk 2 tomater ½ potte frisk basilikum 3 spsk olivenolie 3 spsk revet parmesan 1 fed hvidløg 2 dl fløde
Sådan gør du
Skær fisken i portionsstykker, og læg den i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
Skær tomater i små tern. Hak basilikum fint. Bland tomater, basilikum, olivenolie, friskrevet parmesan og presset hvidløg i en skål. Krydr med salt op peber, og fordel toppingen på fisken. Tilsæt 2 dl fløde og evt. lidt hvidvin.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...