Torsk med sennepssauce

Du skal bruge:

4 personer

500-600 g torskefilet
15 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl letmælk
1-2 spsk fiskesennep el. Maille grovkornet sennep
salt og peber
evt. hvidvinseddike

Tilbehør:
sprød bacon
hårdkogte æg
syltede rødbeder
revet peberrod
små kogte kartofler

Sådan gør du

  • Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker, og læg dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
  • Krydr fisken med salt og friskkværnet peber, og damp den i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.
  • Pisk smør, mel og mælk sammen i en tykbundet gryde under opvarmning.
  • Kog saucen igennem, og smag til med sennep, salt og evt. lidt hvidvinseddike.


Servér den dampede torsk med sprød bacon, æg i både, rødbeder i tern, revet peberrod, kogte kartofler og sennepssauce.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28