Torsk i estragon

Du skal bruge:

4 personer

500 g torskefilet uden skind og ben
1 fed hvidløg
3 dl gaio, ymer e.l.
1 lille bundt estragon
2 dl rasp
1 æg
1-2 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
brød

Sådan gør du

  • Hak hvidløget fint, rør det sammen med gaio, ymer eller lignende, og smag til med salt og peber.
  • Pluk bladene af estragonen, og hak dem fint.
  • Bland rasp og estragon på en tallerken.
  • Pisk ægget sammen med 1 spsk vand i en dyb tallerken.
  • Skær torskefileten i fire nogenlunde ens stykker.
  • Vend fisken i æg og derpå i raspen.
  • Varm 1 spsk olie op på en slip let-pande, og steg torsken gyldenbrun på begge sider – dryp evt. lidt ekstra olie på panden, når fisken steges på den anden side.
  • Krydr med salt og peber.

Servér fisken med hvidløgsdressing, kogte kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28