Thailandsk rejesalat

Du skal bruge:

4 personer

300 g store rejer
4 tomater
1 rødløg
3 skoleagurker el. 1 alm. agurk
1-3 små chili
1 salathoved
1 håndfuld koriander

Dressing:
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
2 kafir-limeblade
1 spsk raps- el. jordnøddeolie
saft af 1 limefrugt

Tilbehør:
kogte jasminris

Sådan gør du

  • Lad rejerne dryppe af i en sigte
  • Skær tomaterne i både og løget i tynde skiver.
  • Flæk agurkerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå.
  • Skær chilierne i tynde skiver.
  • Skyl og tør salaten, riv den i grove stykker, og anret den på et fad.
  • Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  • Vend rejer, grøntsager og dressing grundigt sammen.
  • Anret rejesalaten på salatbladene, og drys med frisk koriander.

 

Servér salaten med kogte jasminris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28