Sushi-kræmmerhuse

Du skal bruge:

4 personer
4 stykker tang
200 g laksefilet uden skind og ben
½ agurk
200 g kogte sushi-ris (se opskrift under Sushitips)
1 tsk wasabipasta
2 tsk ristede sesamfrø

Sådan gør du

  • Klip hvert stykke tang over på midten.
  • Skær laksen i tykke bjælker på ca. 1x1 cm i 5 cm længde.
  • Skær agurken i tynde strimler
  • Tryk 1/8 del af risene på hvert stykke tang i den ene ende. De skal ca. fylde et område på 4x6 cm.
  • Smør lidt wasabipasta på risene.
  • Læg et stykke laks og lidt agurk på risene, og drys med en lille smule sesamfrø.
  • Rul fra ris-enden tangstykket sammen som et kræmmerhus.

Opskriften giver 8 stk. kræmmerhuse.

Tip: Du kan bruge tun i stedet for laks, og avocado eller gulerodsstrimler i stedet for agurk.

Husk: I  modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.  

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28