2 glas rød stenbiderrogn
1 blomkål
4 dl mælk
1 citron
4 blade husblas
1 ciabattabrød
25 g smør
1 bundt purløg
salt og peber
Skyl og del blomkålen i mindre stykker og kog den akkurat mør i mælk med lidt citronskal. Sigt mælken fra og blend blomkålen helt glat. Rør den udblødte husblads ud i den lune blomkålscreme og smag til med salt og peber. Hæld i små skåle eller i dybe tallerkener og sæt på køl.
Skær brødet i tynde skiver og pensel med smeltet smør og drys med lidt salt. Bag skivene sprøde i ovnen ved 125° C i ca. 25 min.
Anret stenbiderrogn på den cremede panna cotta med fintsnittet purløg og de sprøde toast.
Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.
Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk rødlig i farven. Hunnen er mørk gråbrun og grå/hvid/grønlig på undersiden. Begge har en meget besynderlig kropsform. Brystfinnen er omdannet til en sugekop, som hannen bruger, når den vogter over æggene. Den suger sig fast til en sten – både med hovedet nedad og omvendt. På denne måde kan den blive ved æggene uden at bruge kræfter på at svømme omkring dem.
Lever i det Nord-østlige Atlanterhav.
Lever af krebsdyr, gopler og mindre...