Stenbiderrogn med blomkåls-panna cotta og sprøde toasts

Du skal bruge:

4 personer

2 glas rød stenbiderrogn

1 blomkål

4 dl mælk

1 citron

4 blade husblas

1 ciabattabrød

25 g smør

1 bundt purløg

salt og peber

Sådan gør du

Skyl og del blomkålen i mindre stykker og kog den akkurat mør i mælk med lidt citronskal. Sigt mælken fra og blend blomkålen helt glat. Rør den udblødte husblads ud i den lune blomkålscreme og smag til med salt og peber. Hæld i små skåle eller i dybe tallerkener og sæt på køl.

Skær brødet i tynde skiver og pensel med smeltet smør og drys med lidt salt. Bag skivene sprøde i ovnen ved 125° C i ca. 25 min.

Anret stenbiderrogn på den cremede panna cotta med fintsnittet purløg og de sprøde toast.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Stenbider

Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk rødlig i farven. Hunnen er mørk gråbrun og grå/hvid/grønlig på undersiden. Begge har en meget besynderlig kropsform. Brystfinnen er omdannet til en sugekop, som hannen bruger, når den vogter over æggene. Den suger sig fast til en sten – både med hovedet nedad og omvendt. På denne måde kan den blive ved æggene uden at bruge kræfter på at svømme omkring dem. 

Levested:

Lever i det Nord-østlige Atlanterhav.

Føde:

Lever af krebsdyr, gopler og mindre...

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28