Stegt torskerogn i karrysauce

Du skal bruge:

4 personer

600 g Torskerogn eller Luksusrogn skåret i skiver
Smør til stegning

75 g finthakket løg
75 g æbler i tern
500 g pastinak i tern
2,5 dl grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
2 tsk. karry
Olie til stegning

5 dl ris
10 dl vand
2 tsk. salt

Topping:

100 g salatrosiner
50 g kokos

Sådan gør du

  • Bring vandet i kog. Kog risene i saltet vand i 35 minutter.
  • I en stor gryde steges løgene møre. Tilsæt æble, pastinak og karry og steg videre i 2 minutter.
  • Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad simre i 20 minutter.
  • Tilsæt kokosmælken og blend saucen med en stavblender til en cremet konsistens.
  • Steg torskerognsskiverne gyldne på en varm pande. Ca. 2 minutter på hver side.
  • Anret karrysaucen og de stegte torskerognsskiver i et fad og top med rosiner og kokos. 

Opskriften er venligst udlånt af Amanda Seafoods.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28