Stegt skrubbe med mojo

Du skal bruge:

4 personer

500 g skrubbefileter
2 røde peberfrugter
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 stor dåse koncentreret tomatpuré
2 dl vand
¼ tsk cayennepeber
salt

Tilbehør:
grønne bønner
pasta

Sådan gør du

  • Skær peberfrugterne i tern og hvidløgsfedene i skiver.
  • Steg peberfrugter og hvidløg i olien i en gryde i 10 minutter ved middelsvag varme.
  • Tilsæt tomatpuré, og svits 1-2 minutter.
  • Tilsæt vand og cayennepeber, og lad mojoen simre 10 minutter under låg.
  • Blend mojoen til en ensartet puré, og smag til med salt.
  • Varm 1 spsk olivenolie op på en slip let-pande, og steg skrubbefileterne gyldenbrune på begge sider.
  • Krydr med salt og peber.

 

Servér skrubbefileterne med grønne bønner, kogt pasta og mojo som sauce.

 

Tip: Kog de grønne bønner sammen med pastaen de sidste 3-4 minutter.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28