Stegt rødspætte med sennepsfløde

Du skal bruge:

4 personer

600 - 700 gr rødspættefilet
1 dl hvedemel
Salt og peber
½ dl neutral olie
½ l piskefløde
2 spsk sennep
1 bundt dild
½ kg tomater, helst små og blandede sorter 

Sådan gør du

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedningstid: 20 min

Tør fileterne med køkkenrulle, drys med salt og peber 

Vend fisken omhyggeligt i melet 

Steg fisken i varm olie. 

Når fileterne er blevet gyldne, overhældes de med piskefløde, hakket dild, tomater og sennep.

Koges op og er færdig. 

Serveres med kogte kartofler drysset med persille eller kørvel 

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28