Stegt rødspætte med sauce af champignon

Du skal bruge:

4 personer

500 g rødspættefileter
500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majsstivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
dampede grøntsager el. en skål salat

Sådan gør du

  • Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og brun champignonerne i olien.
  • Opløs majsstivelsen i mælken, og hæld blandingen sammen med champignonerne.
  • Tilsæt bouillonterningen, og kog op under omrøring.
  • Lad saucen småkoge i 5 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Kom rugmelet på en tallerken.
  • Varm 1 spsk olie op på en stor pande.
  • Fold rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i rugmel, og steg dem med det samme på panden.
  • Steg fileterne 2-3 minutter på hver side, og dryp evt. med ekstra olie, når du vender dem.
  • Krydr fiskene med salt og peber.

 

Servér rødspætterne med champignonsauce, kogte kartofler og dampede grøntsager eller salat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28