Stærk thailandsk fiskesuppe

Du skal bruge:

4 personer

450 g mørksej
2 dl jasminris
8 dl vand el. hønsebouillon
2 cm galangarod (el. ingefær)
3 stilke citrongræs
1 lille thai-chili
8 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
saft af 2 limefrugter
3 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
2 tomater
1 bdt. forårsløg
1 lille bdt. frisk koriander

Sådan gør du

  • Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 minutter.
  • Skræl galangaroden, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
  • Kom galangarod, citrongræs og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk, og kog ved svag varme i 5 minutter.
  • Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
  • Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
  • Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen.
  • Kog endnu 1 minut ved svag varme.
  • Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak korianderen groft.
  • Kom det hele i suppen, og servér straks.

 

Tip: Tilsæt evt. 1-2 finthakkede chili ekstra, hvis du synes, suppen skal være stærkere.

 

Anden egnet fisk:
rødspætte, torsk, kuller

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28