Sprødstegt rødspætte med bulgursalat

Du skal bruge:

4 personer

500 g rødspættefileter
4 dl bulgur
1 dl rugmel
2 spsk rapsolie
3 appelsiner
300 g frosne, optøede hindbær
50 g smuttede mandler
salt og peber

Sådan gør du

  • Kog bulguren som angivet på emballagen, og afkøl.
  • Vend rødspættefileterne i rugmel krydret med salt og peber.
  • Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg rødspætterne først på den ene side i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt resten af olien, vend rødspættefileterne, og steg dem i yderligere 3 minutter.
  • Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i både.
  • Vend forsigtigt appelsinbåde, hindbær og mandler med bulgur, og krydr med salt og peber.

 

Servér de stegte rødspættefileter med bulgursalat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28