Sprøde rødspætter, rå blomkål og sellericreme

Du skal bruge:

4 personer

4 panerede rødspættefileter

smør

0,5 knoldselleri

2,5 citron

50 g smør

0,5 dl mælk

2 stilke blegselleri

olie

1 blomkål

1 dl kapers

friske urter

salt og peber

Sådan gør du

Tid i alt: 25 min. 

Fisken sættes direkte ind i ovnen med lidt smør og salt på toppen i 12-15 minutter ved ca. 160-170 grader.

Knoldselleri deles i 8 stykker og koges i letsaltet vand, med saften af ½ citron samt smør til de er helt møre - ca. 20 minutter. Knoldsellerien blendes med mælk til konsistensen er blød og cremet. Smag sellericremen til med salt og peber.

Blegselleri flækkes og ristes på panden i lidt olie. Kom citronsaft over og lad det riste kort tid. 

Skær blomkålen i store, tynde skiver og læg dem på et fad. Drys kapers, salt og peber over. Riv til sidst citronskal over og pres saften ud over. Læg fisken på fadet med masser af friske urter oven på.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28