Sprød salat med grillet laks og ærter

Du skal bruge:

4 personer

225 g laksefilet
1 salathoved
200 g frosne ærter
2 blodappelsiner el. røde grapefrugter
1 agurk
2 spsk basilikumpesto

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Skyl salaten, og anret den i en skål eller et fad.
  • Giv ærterne et opkog, og afdryp.
  • Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i både.
  • Skær agurken i skiver.
  • Del laksen i mindre stykker, og grill dem på en slip let-pande i 3 minutter på hver side.
  • Vend salaten med ærter, appelsin, agurk og laks.
  • Rør pesto med lidt vand, og dryp over salaten.

 

Servér salaten med brød til.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28