Spinattærte med kulmule og rejer

Du skal bruge:

100 personer

80 plader filodej
7 kg frossen spinat, helbladet
3,5 kg kulmulefilet, mindre stykker
3 kg rejer
7 dl helæg
1,5 l syrnet fløde 9%

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Optø filodejen, og fordel den i smurte, ovnfaste tærtefade.
  • Optø spinaten ved svag varme, og krydr med salt og peber.
  • Vend rejer, æg og syrnet fløde i spinaten.
  • Fordel kulmulen på filodejen sammen med spinatblandingen.
  • Bag tærterne ved 200 grader i ca. 30 minutter.

 

Servér tærten med brød til.

 

Husk at retter med spinat ikke bør genopvarmes!

 

Anden eget fisk:
Torsk, ising eller anden hvis fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28