Spætte med tomatsalat

Du skal bruge:

4 personer
4-6 stk rødspættefileter
1 dl rugmel
1 citron
6 tomater
1 rødløg
frisk basilikum
½ dl olivenolie
½ dl balsamico
1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Vend rødspættefileterne i rugmel, blandet med ½ tsk groft salt og friskkværnet peber.
  • Steg fiskefileterne på en slip let-pande i gyldent smør tilsat olie, 2-3 min. på hver side.
  • Skær tomaterne i skiver, og snit rødløget.
  • Bland olivenolie med balsamico, og tilsæt presset hvidløg.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld dressingen over tomaterne, og pynt med frisk basilikum. 
  • Servér med friskpresset citron, tomatsalat og nye kartofler med persilledrys.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28