Smørstegte rødspættefileter med ærter og asparges

Du skal bruge:

4 personer
  • 600 g rødspættefileter
  • 2 dl hvedemel
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 1 glas kapers (lille glas)
  • 150 g bacon i tern
  • 400 g ekstrafine ærter
  • 1 bdt. grønne asparges
  • Persille
  • Dild
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Rødspættefileterne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.

  • Fileterne krydres med salt og vendes i hvedemel. Fileterne steges en ad gangen på panden i 1/4 del af smørret, som brunes inden fileten lægges på, i ca. 2 minutter på hver side. Mellem hver stegning hældes det resterende brunede smør fra og gemmes i en lille skål. De stegte fileter holdes varme i ovnen.

  • Når alle fileterne er stegte, hældes det gemte smør på panden igen, varmes op og kapers tilsættes og varmes med. Bacontern steges sprøde på bagepapir på bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

  • Ærterne koges op i en lille kasserolle og de grønne asparges renses, skæres ud i mindre stykker og tilsættes ærterne i det varme vand et par minutter. Ærter og asparges drænes, vendes med bacontern og serveres til rødspættefileterne. Der kan evt. suppleres med ovnstegte kartofler også. 

  • Server de meunierestegte rødspættefileter med smørsovs, lune kapers, citronsaft, frisk persille og dild og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28