Rødspættefileterne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.
Fileterne krydres med salt og vendes i hvedemel. Fileterne steges en ad gangen på panden i 1/4 del af smørret, som brunes inden fileten lægges på, i ca. 2 minutter på hver side. Mellem hver stegning hældes det resterende brunede smør fra og gemmes i en lille skål. De stegte fileter holdes varme i ovnen.
Når alle fileterne er stegte, hældes det gemte smør på panden igen, varmes op og kapers tilsættes og varmes med. Bacontern steges sprøde på bagepapir på bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.
Ærterne koges op i en lille kasserolle og de grønne asparges renses, skæres ud i mindre stykker og tilsættes ærterne i det varme vand et par minutter. Ærter og asparges drænes, vendes med bacontern og serveres til rødspættefileterne. Der kan evt. suppleres med ovnstegte kartofler også.
Server de meunierestegte rødspættefileter med smørsovs, lune kapers, citronsaft, frisk persille og dild og krydr med salt og friskkværnet sort peber.
Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.