Slagskibs-sushi

Du skal bruge:

4 personer
Opskriften rækker til 20 stk.

50 g laksefilet uden skind og ben
100 g stenbider-, lakse- og/el. ørredrogn
50 g pillede rejer
4 stykker tang
200 g kogte sushiris (se opskrift under Sushitips)
evt. 1 forårsløg

Sådan gør du

  • Klip hvert stykke tang i fem brede bånd.
  • Skær laksen i tynde strimler.
  • Tryk risene sammen i hånden til 20 små boller. Skyl hånden i koldt vand mellem hver bolle, så risene ikke hænger fast i fingrene.
  • Rul et tangbånd om hver risbolle, og brug et enkelt kogt riskorn til at "lime" båndet sammen med.
  • Fyld laksestrimler, rogn eller rejer i den skål, tangbåndet danner på hver sushi.
  • Drys evt. med fintsnittet forårsløg.

 

Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i 24 timer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28