Laksestykkerne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.
Varm en pande op og tilsæt lidt olie. Når panden er brandvarm steges laksestykkerne med skindsiden nedad først, vend derefter og evt. lidt på siderne undervejs. Laksestykkerne steges i ca. 8-10 minutter i alt.
Speltkernerne koges (simrer) i rigelig letsaltet vand i 20-25 minutter. Herefter afkøles de helt.
Rødløg og tomater skæres i tern. De friske krydderurter (mængde efter behov) hakkes groft. Grønt, krydderurter og afkølet perlespelt vendes forsigtigt med salt, peber, olivenolie og lidt citronsaft.
Artiskokstykkerne drænes for olie og blendes med creme fraiche, salt og peber.
Server med artiskokcreme i bunden, herefter tabbouleh og til sidst det sprødstegte laksestykke med et lille stykke citron ved siden af.
Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.