Skindstegt laks med tabbouleh og artiskokcreme

Du skal bruge:

4 personer
  • 560 g laks
  • Olie til stegning
  • 300 g speltkerner
  • 1 stk. rødløg
  • 150 g cherrytomater
  • Bredbladet persille
  • Frisk basilikum
  • Frisk dild
  • Citron
  • Olivenolie
  • Salt/peber
  • 300 g marinerede artiskokker
  • 6 spsk. creme fraiche 18%

Sådan gør du

  • Laksestykkerne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.

  • Varm en pande op og tilsæt lidt olie. Når panden er brandvarm steges laksestykkerne med skindsiden nedad først, vend derefter og evt. lidt på siderne undervejs. Laksestykkerne steges i ca. 8-10 minutter i alt.

  • Speltkernerne koges (simrer) i rigelig letsaltet vand i 20-25 minutter. Herefter afkøles de helt.

  • Rødløg og tomater skæres i tern. De friske krydderurter (mængde efter behov) hakkes groft. Grønt, krydderurter og afkølet perlespelt vendes forsigtigt med salt, peber, olivenolie og lidt citronsaft. 

  • Artiskokstykkerne drænes for olie og blendes med creme fraiche, salt og peber.

  • Server med artiskokcreme i bunden, herefter tabbouleh og til sidst det sprødstegte laksestykke med et lille stykke citron ved siden af.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28