Sild Mimose med grønne asparges

Du skal bruge:

4 personer
  • 12 stk karrybidder
  • 20 stk grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 4 stk hårdkogte æggeblommer smuldres
  • 1 stk citron skåret i både
  • 1 lille håndfuld brøndkarse
  • 4 spsk rogn - her stenbiderrogn

TILBEHØR:

  • Surdejsbrød

Sådan gør du

  • Vrik aspargesene - og der, hvor de naturligt knækker, lad dem knække og skær rodenderne til.

  • Kog vand op med et skvæt rapsolie og lidt havsalt.

  • Kom aspargesene i vandet og kog op i cirka 1 minut.

  • Tag aspargesene op og læg dem til afkøling på et klæde.

  • Anret aspargesene med karrybidder, smuldret æggeblomme, rogn, brøndkarse og citronbåde.

INFO:

  • Mimose er en gul blomst. I den gastronomiske verden kalder man findelt hårdkogt æggeblomme, der drysses ud over en ret for mimose.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28