Sild med sommersalat

Du skal bruge:

4 personer
  • 4 sildefileter
  • 1 dl rugmel
  • 2 spsk rapsolie
  • 200 g rygeost
  • 200 g syrnet fløde 9%
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt radiser
  • 250 g cherrytomater
  • 800 g kogte kartofler
  • salt og peber

Tilbehør:
groft brød

Sådan gør du

  • Skyl sildefileterne, og fjern rygfinnen.

  • Vend fileterne i rugmel tilsat salt og peber.

  • Varm olien på en slip let-pande, og steg sildene i ca. 3 minutter på hver side. 
  • Rør rygeost med syrnet fløde.

  • Tilsæt klippet purløg, radiser i skiver og halverede cherrytomater. 

  • Skær kartoflerne i skiver, vend dem med rygeostcremen, og smag til med salt og peber.

 

Servér de stegte sild med sommersalat og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28