Salat med røget laks og råsyltet fennikel

Du skal bruge:

4 personer
  • 400 g røget laks
  • 1 fennikel
  • 3 spsk. eddike
  • 3 spsk. honning
  • Salt og peber
  • Dild
  • 1/4 blomkål
  • Et par skiver daggammelt brød
  • Smør/olie til stegning
  • 4 spsk. creme fraiche 18%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld blandede krydderurter

Sådan gør du

  • Fennikel snittes helt fint - f.eks. på mandolinjern - og vendes med blandingen af eddike, honning, salt, peber samt lidt finthakket dild. Den stilles på køl, mens resten tilberedes.

  • Det kvarte blomkål skæres ud i mindre buketter, som ligeledes snittes helt fint, f.eks. på mandolinjern, til crudité og lægges i iskoldt vand på køl.

  • Brødet rives i mindre stykker, som steges på panden ved middel varme i lidt smør og/eller olie. Krydres med salt og peber.

  • Creme fraiche, mayonnaise, salt, peber og finthakkede krydderurter røres sammen til en dejlig urtedressing.

  • Anret salaten med små bunker af råsyltet fennikel uden væde på skift med småbuketter af røget laks. Fordel blomkålscrudité, brødcroutoner samt urtedressing og afslut med lidt pynt af frisk dild.

Opskrift venligst udlånt af Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28