Rosmarinsild med tzatziki

Du skal bruge:

4 personer

4 sildefileter
1 agurk
200 g græsk yoghurt 1%
1 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
lidt hvedemel
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Flæk agurken på langs, fjern kernerne med en teske, og skær den i skiver. 
  • Rør græsk yoghurt med presset hvidløg.
  • Smag dressingen til med salt og peber, og vend agurkerne i. 
  • Skyl sildefileterne, og fjern rygfinnerne. 
  • Drys sildene indeni med salt og peber, og læg en kvist rosmarin i. 
  • Kom mel på en tallerken, og vend sildene i melet.
  • Varm olien på en slip let-pande, og steg sildene i ca. 3 minutter på hver side.

 

Servér sildene med tzatziki, kogte kartofler og brød.

 

Tip: Tzatzikien kan tilsættes fire kviste finthakket mynte.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28