Røget sandart med kartofler, syltede rødbeder og kapers

Du skal bruge:

4 personer


Røget sandart:
600 g let røget filet af sandart, drysset med groft salt
1 spsk kapers, hakket groft
2 dl fløde
50 g smør, klaret (smeltet uden smørrets naturlige vand)
½-1 tsk groft salt
peber

Tilbehør:
300 g kartofler skåret i små tern
2 skiver rugbrød
lidt smør
friske krydderurter efter eget valg

Råsyltede rødbeder:
2 dl æbleeddike
100 g honning
300 g rødbeder i små tern

Sådan gør du

Råsyltede rødbeder:

  • Kog æbleeddike og honning op.
  • Kom rødbeder i tern i lagen, OG LAD DEM TRÆKKE CA. ET DØGN.

 

Røget sandart med tilbehør:

  • Kom fileterne i fire kokotter eller et ildfast fad.
  • Sauter rødbederne på en pande i lidt klaret smør.
  • Bland rødbederne med kapers, og fordel det på fisken.
  • Råsteg kartoflerne i klaret smør på en pande, til de er gyldne og møre.
  • Smag til med salt og peber, og kom dem ovenpå rødbeder og kapers.
  • Smuldr rugbrødet i små stykker, rist det let på en pande med lidt smør, og kom det oven på fisken.
  • Bag kokotterne eller fadet i ovnen ved 180 grader i varmluft eller 200 grader i almindelig ovn. Kokotterne skal bages i 10-12 minutter og fadet i 15-20 minutter.

 

Servér direkte fra ovnen med en blanding af friske krydderurter efter temperament og smag.

 

Anden egnet fisk:
i princippet al slags fisk

 

Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Rikke Brockstedt

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sandart

Sandarten er en slank og smuk fisk, dens ryg og sider er grågrønne med mørkere tværbånd eller sammenvoksede pletter. Bugen er hvidlig. Rygfinnen og sædvanligvis også halefinnen er sortplettede. Hannen kendes let fra hunnen på en tydeligere "pande", hos hunnen er linien fra snudespidsen til den forreste rygfinne jævnt opadstigende.

Sandarten er beslægtet med Nilaborren, der er blevet en meget populær spisefisk de seneste år. Mindstemålet er 50 cm. Sandarten kan blive ca. 1 meter lang. Den vejer sædvanligvis 7-8...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28