Rødtunge på grill

Du skal bruge:

4 personer

4 rødtunge fileter uden skind
100 g pillede rejer (evt. fjordrejer)
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
100 g spæde salatblade
1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 håndfuld blandede krydderurter (f.eks. kørvel, dild, purløg, basilikum og persille)

Tilbehør:
små kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
  • Kog aspargesene 3-4 minutter i letsaltet vand.
  • Skyl og tør salaten.
  • Pisk olie og citronsaft sammen, vend salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Fordel salaten på fire tallerkener, og læg aspargesene oven på.

 

  • Pensl fisken med lidt olie, og steg den på en meget varm grill eller grillpande – vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
  • Grilles rødtungen på en grill kan den kommes i en dobbeltrist. Dobbeltristen er et vigtigt redskab, når du griller fisk, da fisken nemt vendes med et enkelt greb. Fisk i filet, som nemt kan gå i stykker under tilberedningen, holdes fast med dobbeltristen.
  • Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
  • Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom en top på hver portion fisk.
  • Drys fjordrejerne over hver portion.

 

Servér med små kartofler og godt brød. 

 

Tip: Er det svært at opdrive fjordrejer, så brug i stedet almindelige rejer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødtunge

Rødtungen har en aflang til oval facon med et lille hoved, som har en lille mund med tykke, lidt fremskudte læber. Skindet er rødbrunt med små skæl på oversiden og kan derfor virke ret glat. Undersiden er hvid til spættet. Rødtungen kan blive op til 65 cm, men den bliver sjældent større end 40 cm.

Levested:

Rødtungen lever på hård bund eller skalgrus fra 10 til 250 meters dybde, hvor de unge lever på lavere vand end de voksne. Den er udbredt fra Hvidehavet til Biscayen inklusive De Britiske Øer og Færøerne. I danske farvande er den udbredt indtil den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28