Rødspætteruller med urter

Du skal bruge:

100 personer

8 kg rødspættefileter
3 kg gulerødder, strimler
2 kg pastinakker, strimler
3 kg porrer, strimler
1 dl rapsolie
frisk timian
2,5 l bouillon

Tilbehør:
kogte små kartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Svits gulerødder, pastinakker og porrer i olien i 2 minutter.
  • Tilsæt timian og bouillon, og lad grøntsagerne simre ved svag varme i 3 minutter.
  • Krydr rødspætterne med salt og peber, og rul dem sammen.
  • Læg rødspætterullerne på urterne, og damp under låg eller stanniol i ca. 8 minutter.

 
Servér rødspætterullerne med urter, små kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28