400 g rødspættefileter ¼ bundt timian 800 g sød kartoffel 3 forårsløg Salt og peber
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og mos det med et piskeris til en grov mos. Smag til med salt og peber.
Hak forårsløg fint og vend det i mosen.
Rul fiskefileterne omkring timians kviste, krydres med salt og peber
Damp fisken i en dyb pande eller gryde med låg i ca. 3 minutter.
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.
Levested:
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...