Rødspætteruller med rødbedesalat

Du skal bruge:

4 personer
  • 600 g rødspættefileter

Grøntsager mm.:

  • 700 g rødbeder
  • 1-2 spsk olie
  • 1 spsk vin- eller æbleeddike
  • 1 spsk revet peberrod
  • 1-2 spsk kapers
  • 2 æbler i tern
  • kartofler

Sådan gør du

Grøntsager:

  • Bag halvdelen af rødbederne i ovnen ved 200 grader.
  • Tag skindet af dem, og skær dem i tern.
  • Skræl resten af de rå rødbeder, og skær dem i tern.
  • Bland en marinade af olie, eddike, revet peberrod og kapers.
  • Hæld marinaden over rødbeder og æbler.

 

Fisk:

  • Rul hver rødspættefilet sammen til en lille roulade, og læg dem i et smurt ildfast fad.
  • Krydr med salt og peber.
  • Kom folie over, og bag i ca. 10 min. ved 180 grader.
  • Servér med kogte kartofler og rødbedesalat.

 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28