Rødspætter med grov remoulade

Du skal bruge:

10 personer

Kartofler:
2 kg kartofler
2 spsk koldpresset raps-/olivenolie
2 spsk frisk timian
2 spsk frisk dild, hakket
2 tsk groft salt

Grov remoulade:
300 g gulerødder, små tern
450 g grøn peberfrugt, små tern
475 g æble, små tern
625 g broccoli, delt i små buketter
625 g blomkål, delt i små buketter
125 g syrlige agurker, grofthakkede
625 g skyr
2½ spsk karry
1½ spsk gurkemeje
1 spsk groft salt
peber
væde fra syltede agurker

Rødspættefileter:
1,2 kg rødspættefileter, bestil dem som kvarte og uden skind
200 g fuldkornsmel
200 g helæg
200 g fuldkornsrasp
2 spsk smør og 2 spsk koldpresset raps-/olivenolie til stegning
2 tsk groft salt
peber

Tilbehør:
citroner i både

Sådan gør du

Kartofler:

  • Kog kartoflerne ca. 18 minutter i usaltet vand, og afdryp.
  • Tilsæt olie, friskplukket timian, dild og groft salt, og vend det hele rundt.

 

Grov remoulade:

  • Bland gulerødder, peberfrugt, æbler, broccoli, blomkål og de syrlige agurker i en skål.
  • Bland skyr, karry, gurkemeje, groft salt og peber sammen i en anden skål.
  • Vend det hele sammen, og smag til med væden fra de syrlige agurker.

 

Rødspættefileter:

  • Vend først fiskene i fuldkornsmel, så i æg og til sidst i fuldkornsrasp.
  • Steg rødspætterne på i en blanding af smør og olie, til de er gennemstegte, ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Krydr med salt og peber.

 

Så er der fiskefilet med remoulade og kartofler – bare lidt bedre.

 

Tip: Tilsæt evt. friske krydderurter som basilikum, dild eller persille til remouladen.

 

Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret til højre side), hvor kroppens bredde uden finner er ca. halvt så stor som længden. Bag øjnene findes en buet række af 4-7 benknuder. Rødspætten har en glat, brun overflade på øjensiden med spredte røde eller orangerøde pletter, som også går ud på finnerne. Blindsiden er hvid. Rødspætten kan højst blive 100 cm, men den bliver sjældent over 50 cm.

Levested:

Rødspætten lever på sandet eller blandet bund fra kysten og ud til ca. 200 meters dybde. De fleste voksne rødspætter findes på...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28