Ristet skrubbe med rødbeder og krydderurter

Du skal bruge:

4 personer

500 g skrubbefileter
8 små rødbeder, ca. 400 g
4 tomater
2 håndfulde frisk basilikum
1 håndfuld frisk estragon
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Kom rødbederne i en gryde med 1 tsk salt, og dæk med vand.
  • Kog rødbederne møre – det tager ca. 30 minutter.
  • Køl de møre rødbeder af under koldt vand, og gnid skindet af.
  • Skær rødbederne i skiver, og bred dem ud på et fad. 
  • Skær tomaterne i små tern.
  • Pluk bladene af basilikum og estragon.
  • Fold skrubbefileterne sammen på midten, og steg dem i olien på en slip let-pande, til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, tilsæt tomat og krydderurter, og steg videre, indtil fisken er gyldenbrun.
  • Krydr med salt og peber, og anret fisk, krydderurter og tomat oven på rødbedeskiverne.

 

Servér retten med kogte kartofler og groft brød. 

 

Tip: I stedet for estragon kan du bruge frisk persille, dild eller purløg.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28