Restaurant Nögens sildeschnitzel

Du skal bruge:

4 personer

Ingredienser

Sild

  • 4 dobbelt sildefileter[1]
  • 200 g hvedemel
  • 200 g æggehvider
  • 200 g panko rasp
  • Fritureolie til stegning

Brunet smørsauce med fyld

  • 250 g smør
  • 100 g friske ribs
  • 40 g sukker

Syltede stikkelsbær og sennepskorn

  • 200 g sukker
  • 2 dl lagereddike
  • 2 dl vand
  • Laurbærblade og peberkorn
  • 100 g friske stikkelsbær
  • 50 g sennepskorn 

Til servering

  • Et bundt dild
  • Skalotteløg
  • Evt. engsyre
  • Ramsløg kapers eller alm. kapers (se tip i bunden)

[1] Bed fiskehandleren om at skære butterflysild

Sådan gør du

Sild

  • Paner sildefileterne i mel, æg og rasp (de må gerne dobbeltpaneres, så de får en ekstra gang i æg og rasp)
  • Varm olien op til 180 C i en gryde
  • Friter sildefileterne en efter en op til servering

Brunet smørsauce med fyld

  • Brun smørret i en gryde og sigt derefter vallen fra
  • Orden ribsene og vask dem
  • Vend derefter ribsene i sukker og lad dem trække i køleskabet til dagen efter

Syltede stikkelsbær og sennepskorn

  • Kog sukker, lagereddike, vand, laurbærblade og peberkorn sammen
  • Del derefter lagen i to
  • Hæld den ene del lage over stikkelsbærrene
  • Kog sennepskornene i vand og sigt derefter vandet fra
  • Hæld den anden del syltelage over sennepskornene

Til servering

  • Hak dild og skalotteløg fint
  • Put syltede sennepskorn, kapers og rysteribs i det brunede smør, men gem gerne lidt ribs til anretning
  • Anret den friterede sild med stikkelsbær, de gemte rysteribs og evt. engsyre
  • Kom den brunede smørsauce over silden til allersidst så paneringen ikke bliver blød

Tip

Ramsløgs kapers plukkes sidst i ramsløg sæsonen. Vend 500 g ramsløgs kapers vendes med 300 g salt og hengemmes i køleskabet i en måned. Herefter syltes de i en kold syltelage på 500 g æblecidereddike og 500 g sukker.

 

Du kan være heldig at finde ramsløgs kapers i speciale butikker. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28