Rejespid med limesmør

Du skal bruge:

4 personer

24-30 store rejer

Limesmør:
125 g smør
1 fed hvidløg
1 tsk brun farin
saft af 1 limefrugt
salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen.
  • Rør smørret med presset hvidløg, brun farin og limesaft, og krydr med salt og peber.
  • Sæt rejerne på 4-8 spid, og smør limesmørret direkte på rejerne.
  • Lad grillspiddene stå i køleskabet i 30 minutter, inden de grilles i en dobbeltrist i ca. 1 minut på hver side ved direkte varme.


Servér med godt brød og ekstra limesmør.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28