Rejer med kartoffelblinis og cremfraiche

Du skal bruge:

4 personer

400 g rejer

2 bagekartofler

2 æg

2 spsk mel

1 bdt. purløg

25 g smør

0,5 dl olie

1 kvist dild

0,5 citron

salt og peber

Sådan gør du

Skræl og kog kartoflerne til de er meget møre. Dryp dem god af og afkøl let.

Mos kartoflerne og pisk mosen sammen med æg, mel og fintsnittet purløg og smag til med salt og peber.

Steg kartoffelblinis i halv olie og halvt smør til de er gyldne og sprøde.

Anret dem med rejer og pynt med frisk plukket dild og revet citronskal. Server creme fraiche dertil.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28