Rejer med cremede æbler, peberrod og blegselleri

Du skal bruge:

4 personer

350 g rejer

3 æbler

3 dl creme fraiche

1 spsk revet peberrod

1 blegselleri

4 radiser

1 citron

1 bk. karse

salt og peber

groft brød

Sådan gør du

Tid i alt: 20 min

Skær æblerne i tern (gem et halvt æble til pynt) og vend dem med cremefraiche, revet peberrod, salt og peber.

Skær bladselleri og radiser i tynde skiver (evt. på et mandolinjern). Læg skiverne i iskoldt vand til de er blevet sprøde. Skær det halve æble i tynde skiver og mariner i citronsaft.

Anret de sprøde grøntsager på æblesalaten og drys med Kutter-Rejer, marineret æble og karse. Server evt. med sprøde toasts eller groft brød.

 

Opskriften er veligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28