Rejemad med grøn ærtehummus, mynte, æg og tahini

Du skal bruge:

4 personer

4 dl rejer

500 g frosne ærter

1 citron

0,5 dl vand

1 dl koldpresset rapsolie

2 spsk tahini

1 citron

1 bundt mynte

salt

sort peber

2 æg

dild

4 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

Optø ærterne. Blend dem med mynteolie, citronsaft, salt og peber.

Kog vand og læg æggene i og kog dem i 7-8 min. Afkøl æggene under koldt vand, pil og del dem.

Hvis det er nødvendigt, så bland tahini med lidt vand.

Smør hummus på brødet, tilsæt rejer, æg, citronskal, sort peber og tahinisauce.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

 

Opskrift: Frida Ronge   Foto: Lennart Weibull

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28