Pizza med spinat, rejer og artiskok

Du skal bruge:

4 personer

Pizzadej:
2½ dl vand
25 g gær
2 tsk salt
ca. 400 g hvedemel

Fyld:
450 g frossen helbladet spinat
2 fed hvidløg
200 g reven
mozarella
1 dåse artiskokhjerter
300 g frosne optøede rejer
2 tsk oregano

Sådan gør du

  • Kom spinat i en gryde, og damp den ved svag varme. Krydr spinaten med salt og peber og presset hvidløg.

  • Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt melet i væsken, til dejen er glat og smidig.

  • Rul dejen ud til en pizza, og læg den på en bageplade med bagepapir.

  • Fordel ost på pizzadejen sammen med spinat, halverede artiskokhjerter og rejer, og krydr med oregano.

  • Tænd ovnen på 225 grader. Lad pizzaen hæve, mens ovnen bliver varm.

  • Bag pizzaen i 12-15 minutter.

 

Husk, at retter med spinat ikke bør genopvarmes!


Tip:
Halvdelen af hvedemelet kan erstattes af durummel – det gør pizzabunden mere sprød.

Temasider:

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28