Pasta med tun i tomat

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 ds. tun i olie
  • 400 g pasta, af typen penne
  • Olivenolie
  • 1 bananskalotteløg
  • 150 g bacon
  • Rød chili
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 100 g sorte oliven
  • Frisk basilikum
  • Salt
  • Peber
  • 1 lille glas kapers

Sådan gør du

  • Pastaen koges al dente, efter anvisning på pakken.

  • Lidt olivenolie varmes op i en gryde, hvor fintsnittet løg og bacon i tern ristes.

  • Herefter tilsættes rød chili i fine skiver (efter behov), tun i olie, hakkede, flåede tomater, oliven og fintsnittet frisk basilikum.

  • Retten simrer i 5-10 minutter og smages til med salt og peber.

  • Den kogte pasta vendes forsigtigt rundt i retten, som herefter serveres med kapers og lidt mere frisk basilikum på toppen.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28