Pasta med rejer

Du skal bruge:

4 personer

300 g optøede rejer
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
6 tomater
50 grønne oliven uden sten
¼ tsk tørret chili
1 spsk hakket frisk estragon el. persille

Tilbehør:
pasta
groft brød

Sådan gør du

  • Skær løgene i både, og hak hvidløgsfeddene.
  • Varm olien op på en pande, og svits løg og hvidløg ved jævn varme i 3-4 minutter – rør i løgene, så de ikke tager for meget farve. 
  • Skær tomater i både og oliven i skiver. 
  • Kom tomater, oliven, chili og estragon eller persille på panden sammen med løgene, og lad det hele koge i 10 minutter, til tomaterne koger ud.
  • Tilsæt rejer, og kog videre ved svag varme i 2 minutter. 
  • Smag til med salt og peber.

 

Servér saucen med pasta og groft brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28