Pasta med muslinger og chorizo

Du skal bruge:

4 personer

400 g. pasta 

1 kg. blåmuslinger 

4 rå chorizo 

1 skalotteløg 

3 fed hvidløg 

1 glas rosé 

1 dusk persille 

Sådan gør du

  • Kog pastaen i saltet vand. 
  • Imens steger du chorizo af i mindre stykker uden skind. 
  • I med snittede løg og hvidløg. 
  • Når det hele har taget lidt farve, kommer du muslingerne i sammen med rosé, og skruer helt op for varmen. 
  • Efter 1-2 min. ryster du lidt i gryden, og sikre dig, de er åbne. I med persillen. 
  • Smag til hvis der mangler salt og peber, og dræn pastaen, og bland det hele. 

 

Opskriften er udviklet i samarbejde med Jesper Vollmer.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28