4 personer
600 g rødfiskefilet uden skind og ben 1½ spsk olivenolie salt og peber ½ kg friske ærter i bælg 350 g perleløg 2 stk. hovedsalat 1 dl hakket persille
Tilbehør: Nye kartofler
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader.
Skær fisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad penslet med lidt olivenolie. Krydr fisken med salt og peber, og bag den i 10 min.
Bælg ærterne. Pil perleløgene. Skyl og tør salaten, og skær den i fine strimler.
Varm 1 spsk olie op på en pande, og rist perleløgene i 5 min.
Tilsæt ærter, og rist med i 2 min. Vend til sidst salaten sammen med løg og ærter, til den falder en lille smule sammen.
Tilsæt persille, og smag til med salt og peber.
Servér den ovnbagte rødfisk med nye kartofler.
Tip: Retten kan laves uden for ærtesæsonen med frosne ærter i stedet for. Hvis du har svært ved at skaffe friske perleløg, kan du bruge frosne.
Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge, der dog ikke er giftige. Dens øjne bliver presset ud, når den bliver trukket op af vandet pga. trykket.
Levested:
Rødfisken lever mest i kolde og dybe farvande.
Føde:
Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper.
Fangstmetode:
Fanges som bifangst i trawl og rejetrawl.
Tilberedning:
Kødet er meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges på skindet,...