4 torskefileter (á cirka 150 g) 8 jomfruhummere 400 g blandede rodfrugter - fx gulerod, selleri, pastinak 3 dl sød Martini eller dessertvin saft af 1 lime 4 forårsløg
Sådan gør du
Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern.
Damp i Martini/dessertvin med salt og peber under låg, til de er næsten møre.
Læg torsk og jomfruhummer i gryden, og damp dem i 3 min.
Smag til med lime, og drys med fintsnittet forårsløg.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...