Nytårstorsk med jomfruhummer

Du skal bruge:

4 personer

4 torskefileter (á cirka 150 g)
8 jomfruhummere
400 g blandede rodfrugter - fx gulerod, selleri, pastinak
3 dl sød Martini eller dessertvin
saft af 1 lime
4 forårsløg

Sådan gør du

  • Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern.
  • Damp i Martini/dessertvin med salt og peber under låg, til de er næsten møre.
  • Læg torsk og jomfruhummer i gryden, og damp dem i 3 min.
  • Smag til med lime, og drys med fintsnittet forårsløg.  


Servér med små kartofler og grønne asparges.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28